GE 13 the aftermath

13th GE – indeed rakyat have spoken:
1. the Bumis in Sabah n Sarawak are still united under BN.
2. the Malays are stupid n disunited but more with BN.
3. the Chinese are united under Dap and rejecting BN.
4. the Chinese want power only for themselves.
5. racism is the only criteria for the Chinese; not performance n competency.
6. the Chinese disregard setiakawan and are ungrateful.
7 . the Chinese don’t want to share power with BN anymore. So no more in cabinet, exco, Pbt, GLC, etc.
8. the Malays need to unite for their own future.
9. the biggest loser is Pas; jadi kuda tunggangan orng Cina dap.
10. DSN must revisit all pro Chinese policies yg merugikan Bumi/Malay.
11. form a Malay govt vs chinese opposition as wanted by the chinese.

  1. #1 by belang on May 6, 2013 - 12:25 pm

    Let syabas go. Let’s respect the selangorian decision and please stop meddling with selangor. Let just concentrate with states that still have sense of loyalty with BN. We should not meddle with any PR government because the malays and chinese know better than us. Please DSN, please do not put yourself that low just for the sake of chinese votes.

  2. #2 by Erwan on May 6, 2013 - 12:53 pm

    Racist nak mampus. Bangun la wahai si bodoh. Zaman kira kaum dah habis dah. It’s pretty damn obvious yesterday that people no longer wants a corrupted government and they’ll step over racial boundaries and hope for the best.

    • #3 by KARIM on May 6, 2013 - 2:52 pm

      Yang bodoh kau tu Erwan dan kawan kawan racist kau. Kalau Nga Kor Ming korup bagi contract juta juta kat bini dia masa dia tadbir Perak dulu, korang undi dia jugak. Menang pun dia semalam. Kau punya alasan people won’t vote corrupt people memang tak boleh pakai! Hakikatnya, memang cina undi cina atau undi parti yang akan bagi cina saja untung! Kalau PKR bagi DAP untung, cina akan undi PKR! Paham tak ni? Jangan jadi bodoh wahai Erwan yang masih tidur!!!

    • #4 by aral on May 7, 2013 - 12:58 am

      Setuju, Erwan cuba banyak membaca pasal hala tuju orang Cina. Mereka dah mendapat kekuatan harta, dan sekarang cuma tinggal kekuasaan politik. Lepas tu baru la melayu sedar, masa tu dah terlambat.
      Rasuah berlaku dimana mana sahaja walaupun di Negara maju cuma macam mana nak membendung nya. Jangan cerita pasal BN sahaja, Rasuah di Penang, Selangor Dan Kelantan pen berlaku. Baca dan buat kajian sebelum membuat komen. Kalau kita komen membabi buta Nampak sangat kitani kurang membaca dan kurang membuat kajian.

  3. #5 by Anak Singa on May 6, 2013 - 4:51 pm

    Kalau memang cina da nak sangat tolong bangsa diaorg..senang je..contract business,projek semua kasi kat orang melayu.apa nak kisah..orang cina yg bekerja kat sgpore sanggup pulang dan support DAPing..melayu malaysia pun kena tolong melayu di Sgpura..buat bisnes pun dgn Singapore tetapi dgn yang melayu je,,biar cina tahu hebatnya perniagaan bila melayu je control

  4. #6 by Anak Melayu And Damn Proud of It! on May 18, 2013 - 7:40 pm

    Orang Cina dipersilakan balik China kalau nak jadik superiors and bukannya peers…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: