Archive for category Ekonomi

ULASAN RINGKAS KE ATAS HIS & HES 2016

Penemuan Utama Statistik Pendapatan Dan Perbelanjaan Isirumah 2016

1. Saya baca press release berkenaan  dan membuat quick observations / calculations melalui hp. Sakit mata.

2. Beberapa perkara yg menarik perhatian saya, selain drp apa yg telah dilaporkan itu:

2.1. Purata pendapatan bulanan isi rumah (PPBIR) 2016:

MY = RM6953
MK = RM6848 (No. 6 tertinggi)

2.2. Kedua2 naik 6.2% banding 2014 (CAGR).👍🏼

2.3. Purata Perbelanjaan bulanan isi rumah (PEBIR) 2016:

MY = RM4,033
MK = RM4374 (No. 4 tertinggi).

2.4. MY naik 6.0%; MK naik 6.9%.

2.5. Purata Simpanan sebulan (2.1 – 2.3):

MY = RM2925
MK = RM2474

2.6. Orang Msia ada menyimpan tetapi simpanan orang Melaka is below national average. Perlu juga teliti golongan mana yg menyimpan: T20, M40 atau B40? Policy implications?

2.7. PPBIR semua kaum naik (2014/2016):👍🏼

C = RM7666/RM8750
I = RM6011/RM7150
B = RM5548/RM6267

Bumi kekal no. 3!

2.8. Jurang antara B:BB semakin melebar:

2014 = RM2116
2016 = RM2483

Policy implications?

2.9. Income share (2014/2016):

T20 = 46.1%/46.2%
M40 = 37.1%/37.4%
B40 = 16.8%/16.4%

2.10. Jelas sekali:

2.10.1 orang kaya (T20) terus merangkul syer pendapatan lbh 2 kali ganda (46.2%) dari proportion nya (20%) & terus bertambah.

2.10.2 Syer pendapatan orang miskin (B40) tak sampai pun separuh (16.4%) drp propotion nya dan terus merosot pulak. Hence the famous cliche “YANG KAYA BERTAMBAH KAYA, YANG MISKIN BERTAMBAH MISKIN”.

2.11. Ia mengesahkan unjuran saya pd 29 Mei 2010 dlm Kongress Ekonomi Bumiputera.

https://darahtuah.wordpress.com/2016/01/08/jurang-pendapatan-tambah-melebar-selepas-2009/

2.12. Policy implications?

3. Kajian lebih mendalam dari pelbagai sudut boleh/patut dibuat. Kedua2 HIS & HES  ini kaya dengan maklumat. Contohnya ada juga maklumat tentang penggunaan internet. Seramai 71% orang Msia yang berumur 15 tahun & ke atas telah menggunakan internet… maklumat di hujung jari. Ada bearing ke atas PRU 14 nanti😃

Wallahu’alam.

DAA
10 Okt 2017.

Advertisements

, , ,

Leave a comment

THE CURRENT STATE OF OUR ECONOMY

http://www.themalaysianinsight.com/s/17745/

The original World Bank Report doesn’t seem to give that very bleak economic landscape.

According to latest indicators, Msian continued economic expansion is forecasted to sail thru till early next year.

https://twitter.com/Akbar_Ali/status/911127694208729088

But GDP growth is not the only goal & the panacea. One has to be circumspect about the total scenario.

Recollect what I wrote before (below)?:👇🏽

State of our economy:

1. I stand for a BALANCED reporting. More credible, trustworthy & respectable.

2. Our economy is NEITHER  as rosy as the govt is trying hard to portray NOR as bad as the opposition is cruelly  trying to make us believe. Innocent readers are then trapped by the two antagonists.

3. It’s a MIXED output/outcome.

CAPITAL ECONOMY

4. +VE

a. Stronger growth (4.2%) tho still below RMK11 target (5.8%)

b. RM is appreciating (RM4.28) tho still weaker then the RM3.80 threshold

c. Increased FDI

d. Continued trade surplus (235 consecutive months)

5. -VE

a. Declining productivity, from 2.8% to 1.2%

b. Shrinking competitiveness, dropped fr 18th to 25th position

c. Low wage labour intensive economy (50% below monthly wage RM1,700)

d. Mismatched labour market supply & demand

PEOPLE’S ECONOMY

6. +VE

a. Continued low unemployment rate (21 consecutive years)

b. Low poverty rate (0.6%)

c. Increased HH income

d. Narrowing intra group inequalities

7. -VE

a. Rising unemployed… 28% increase bet 2014 & 2016… now +500k (about 2m voters) + Large under employed = 500k (about 2m voters)

b. Huge HH debt … close to 90% of GDP

c. High cost of living

d. Widening inter groupinequalities.

Many more eg moderate inflation, huge govt debt, wastages/leakages/corruption etc.

DAA
29 July 2017.

,

Leave a comment

LAGI SUBSIDI DIPOTONG???

*’Lebih Banyak Subsidi Akan Dimansuh Untuk Memperkukuh Fiskal Negara’*

*Rakyat mesti bersikap terbuka, subsidi perlu dimansuh dan tidak boleh disediakan untuk jangka panjang.*

KUALA LUMPUR:Malaysia dijangka akan *mengurangkan lagi subsidi serta menghentikan pinjaman perumahan kepada kakitangan kerajaan bagi mengukuhkan kedudukan fiskal negara.*

*Bercakap sewaktu temu bual bersama Bloomberg, Ketua Setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah berkata penghapusan akan dilakukan secara berperingkat melibatkan petrol, gas petroleum cecair (LPG) dan minyak masak.*

“Naik taraf Fitch menyentuh tentang kedudukan fiskal Malaysia dan usaha kita melaksanakan konsolidasi. Justeru kita akan teruskan usaha mengukuhkan kedudukan fiskal negara,” kata Mohd Irwan.

*”Akan wujud cakap-cakap, namun saya sifatkan ia hanya sementara,” katanya lagi.*

Pada masa sama, Mohd Irwan berkata sebuah badan berkanun akan mengambil alih pinjaman perumahan kakitangan kerajaan sekali gus meringankan beban berjumlah RM40 bilion daripada akaun kerajaan.

*BACA PART 👇, KENAPA SUBSIDI DIHAPUSKAN*

*Mohd Irwan berkata negara memperlihatkan kesungguhan memperbaik bajet yang dibayangi hutang 1MDB.*

Beliau sekali lagi menegaskan 1MDB adalah sebuah syarikat yang kukuh yang mana firma berkenaan memiliki aset mencukupi untuk membayar hutang.

*BACA PART 👇*

*Fitch Rating sebelum ini menyuarakan kebimbangan tentang kemungkinan negara memikul liabiliti kecemasan tambahan melebihi jaminan akibat 1MDB.*

Namun kerajaan memberi jaminan akan menangani hutang 1MDB dengan berhemah.

Sementara itu, Presiden Dewan Perniagaan Antarabangsa Malaysia Datuk Jalilah Baba berkata pengurangan subsidi adalah langkah terbaik mengurangkan hutang kerajaan.

“Saya tidak rasa ia perlu dilakukan tahun ini, mungkin tahun depan atau akhir tahun depan,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI.

“Rakyat mesti bersikap terbuka, subsidi perlu dimansuh dan tidak boleh disediakan untuk jangka panjang,” katanya lagi.

Sementara itu, Setiausaha Agung Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA) Datuk Paul Selvaraj pula berkata pengurangan subsidi tidak sesuai dilakukan pada masa sentimen pengguna masih rapuh.

“Kita harap kerajaan membantu rakyat supaya perbelanjaan mereka kurang dari segi perumahan, pengangkutan dan penjagaan kesihatan,” katanya kepada Astro AWANI.

Program rasionalisasi subsidi mula dijalankan sejak Julai 2010 bagi mengukuhkan kedudukan kewangan kerajaan. –Awani

http://malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/560780-lebih-banyak-subsidi-akan-dimansuh-untuk-memperkukuh-fiskal-negara.html

%%%%%%%%%%%%%%%

ULASAN SAYA:

Rasanya saya adalah antara orang yg awal (2009) menyokong rancangan kerajaan utk menstruktur semula skim subsidi yg lbh menguntungkan orang kaya itu.

Syor saya ialah realign/reorientate pembayaran subsidi di peringkat pengeluaran (production level) – keluar aje dari kilang lalu tokeh/pengilang terus dapat bayaran – ke peringkat penggunaan/consumption level (bayaran dibuat kepada pengilang bila pengguna sudah terima baja, gula & tepung, misalnya).

Syaratnya terdapat di para terakhir artikle ini:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://darahtuah.wordpress.com/2009/10/29/penstrukturan-semula-skim-subsidi-petrol-%25E2%2580%2593-baik-untuk-rakyat/amp/&ved=0ahUKEwi8kcPxkd7VAhVLN48KHVd1DeMQFghQMAs&usg=AFQjCNH3Rj7dAs004mDmuJ1Kfj_XwlYikA&ampcf=1

Saya juga telah mengambil kesempatan utk menyarankan isu yang sama ini di Dewan Negara pd tahun 2009. Ini adalah sebahagian teks ucapan saya:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://darahtuah.wordpress.com/2009/06/03/poor-biased-vs-rich-biased/amp/&ved=0ahUKEwi0s-Kvjd7VAhUkS48KHTsGCt8QFghZMA4&usg=AFQjCNHd6cuL1TuaWowrDW4ClvBAWuJAdA&ampcf=1

Saya mengambil pendekatan mengutamakan ekonomi rakyat manakala kerajaan lbh mengutamakan ekonomi modal.

Kerajaan telah berjaya menjimatkan RM22b ekoran pemotongan berbagai skim subsidi itu.

Kerajaan kembalikan kpd rakyat melalui BR1M sebanyak RM7b.

Rakyat ikhlas bertanyakan baki RM15b itu?

Yang menentukan kalah menang PRU14 nanti ialah rakyat. Bukan modal!

KSU MOF tidak hilang jawatan jika BN kalah nanti (nahuzunillah).

In syaa Allah, Dk Baderul juga tak hilang jawatan.😃.

UMNO/BN yg akan hilang kuasa.

Justeru kita perlulah revisit dasar2 kita.

Sebelum terantuk, eloklah tengadah.

Dah condong, janganlah rebah.

Kita sama2lah tongkatkan yang condong dan tegakkan yang rebah.

Bukan tunjuk sokongan (tak menambah undi).
.
Usaha tarik sokongan (menambah undi)..

Nota: Siapalah nak dengar teriakan saya ini…. a voice in wilderness.

,

Leave a comment

DAYA SAING MALAYSIA MENGUKUH!

1. Tahniah kerana Malaysia memperbaiki kedudukan daya saingnya dari tangga ke 25 ke tangga 23.👍🏼

2. Sebaiknya sasaran seterusnya ialah sekurang2nya  kedudukan di tangga ke 18 iaitu ranking pd tahun 2015.

3. Utk mencapai tahap tersebut, 6 drp16 masalah utama itu, spt mana yg telah kenalpasti dlm laporan WEF tersebut,  hendaklah ditangani segera:

3.1. Akses kpd sumber kewangan

3. 2. Peraturan tukaran
wang asing

3.3. Birokrasi kerajaan

3.4. Inflasi

3.5. Kadar cukai

3.6. Rasuah

4. Tahap rasuah negara kita, berdasarkan Corruption Perception Index (CPI), satu pertiga terbaik, telah melompat (bertambah buruk)19 mata,  dari tangga ke 37 (2003) ke tangga 56 (2016), dlm tempoh 13 tahun berbanding dgn tahap rasuah Indonesia yg telah menurun (bertambah baik) 31 mata dlm tempoh yg sama (tangga 122 ke 91).

6. Rasuah adalah barah masyarakat!

7. Apakah yang patut kita buat?

Leave a comment

Naik turun nilai matawang

1. Nilai sesuatu mata wang pada satu satu masa berbanding dgn mata wang yg lain, biasanya, ditentukan oleh kombinasi beberapa faktor.

2. Impak faktor2 berkenaan pula tak sama dari segi masa dan berlainan pula antara satu negeri dgn negeri yg lain. Weightage nya berbeza2.

3. Antara faktor2 tersebut ialah:

3.1 keadaan domestic

3.2 keadaan external

3.3 economic fundamentals

3.4 harga komoditi

3.5 political stability

3.6 keyakinan pelabur

3.7 speculative activities

3.8 international money markets

3.9 pengurusan rizab oleh BNM

4. Yg demikian adalah tidak tepat utk membuat premise bahawa mesti ada positive correlation, misalnya dlm konteks Msia, antara harga minyak mentah dgn nilai Ringgit pd setiap masa kerana:

4.1 minyak bukanlah penyumbang utama kpd ekonomi negara, dan

4.2 faktor2 lain turut memberi impak dlm masa yg sama.

5. Seperkara lagi yg perlu difahami ialah, pd satu masa, nilai satu2 mata wang, misalnya Ringgit, boleh naik banding dgn satu currency yg lain dan turun pula banding dgn currency yg lain. Contohnya, pada 3 Okt 2017, Ringgit jatuh  0.15% banding dgn USD kpd RM4.24; naik 0.32% banding dgn GBP kpd RM5.62 & naik 0.44% banding dgn SGD kpd RM3.11.

6. Saya berikan contoh purata harga (USD) setong minyak mentah dan purata nilai Ringgit = USD1:

Tahun      Harga minyak mentah setong (USD)               1 USD = RM?

2014                       99.03                                               3.33

2015                       52.35                                                3.85

2016                       43.53                                                4.17

2017                        51.22                                                4.35    (Jan – Sept)

3 Okt 2017             51.67                                                4.24

7. Data di atas seolah2 menunjukkan ada korelasi positif antara kejatuhan harga minyak dgn kejatuhan  nilai Ringgit bagi tempoh 2014 – 2016; tiada korelasi bagi tempoh 9 bulan pertama 2017 dan recently mcm ada korelasi antara kenaikan harga minyak dan kenaikan nilai Ringgit.

8. Ini membuktikan bahawa apa yg saya tuliskan di para 1 itu ada kebenarannya.

9. Sukalah saya menambah bahawa outcome dan impak kenaikan harga minyak dan pengukuhan nilai Ringgit ini adalah berbeza2; ada yg suka dan pula yg berduka. Ianya adalah lumrah alam.

10. Yang penting ialah rakyat boleh turut membantu mengukuh/menstabilkan nilai matawang. Antaranya ialah sama sama memantapkan lagi ekonomi dan menstabilkan geo-politik negara.

Nota: kajian lbh detel wajarlah dibuat.

DAA
3 Okt 2017

Leave a comment

Propaganda

Sebenarnya, banyak kapal terbang MAS hari ini bukan milik MAS tetapi menggunakan cara aircraft leasing.

Oleh kerana MAS dijahanamkan Mahathir melalui penswastaan pada tahun 1994 untuk menutup sebahagian kecil dari skandal forex BNM RM32 billion, MAS mengalami kerugian teruk sehingga dibail-out dan dibeli balik oleh kerajaan Mahathir pada tahun 2001.

Untuk memulihkan MAS, suatu pengstrukturan yang dipanggil “Wide Asset Unbundling” (WAU) di jalankan pada tahun 2002 juga oleh kerajaan Mahathir untuk memindahkan aset-aset kapalterbang RM4 bilion dan liabiliti MAS RM7 bilion kepada suatu syarikat yang bernama Penerbangan Malaysia Berhad (PMB) yang dimilik oleh Khazanah.

PMB kini memiliki kapalterbang MAS dan menyewakan semula kepada MAS dengan konsep “leasing” menjadikan MAS sebagai sebuah syarikat penerbangan yang “aset-light” kerana tidak memilik kebanyakkan kapal-terbang sendiri.

Sehingga kini, MAS juga menggunakan model ini dan sebahagian besar kapal-terbang Airbus mereka juga disewa dari syarikat-syarikat aircraft leasing.

Tempoh leasing Airbus MAS juga banyak akan tamat tidak lama lagi dan ada perlunya MAS untuk mengganti pesawat2 ini dengan Boeing 787-9 ataupun A330-900neo.

Ini buktinya:

“For the past several months Malaysia Airlines has also been considering placing an order for new generation widebody aircraft, which will be used to replace its existing 15 A330-300s as they come off lease in 2019 to 2021. Malaysia Airlines has evaluated the 787-9 and A330-900neo, but so far has not been able to secure the prices it seeks.
https://centreforaviation.com/insights/analysis/malaysia-airlines-again-adjusts-its-widebody-strategy-to-resume-long-haul-growth-in-2018-350143

Memang Mahathir yang menjadikan model MAS sebagai aset-light dengan menggunakan konsep aircraft leasing dan memang MAS ada hasrat untuk menggantikan pesawat2 Airbus yang tempoh sewanya akan tamat dengan menggantikannya dengan Boeing 787 ataupun Airbus yang lain.

Tetapi kini, orang Mahathir yang mempersoalkan mengapa MAS hendak sewa pesawat2 dan bukan milik sepenuhnya. Agak pelik juga.

KWSP bukan dalam bisness aircraft leasing dan KWSP tidak akan meminjam wang kepada MAS untuk membeli pesawat2. Entah mengapa ada sebahagian netizen2 yang terlampau pandai sehingga mendakwa KWSP akan bayar untuk pesawat2 MAS.

Konsep leasing untuk pesawat2 bukannya konsep yang luar biasa. Malahan, aircraft leasing sudah menjadi trend.

Banyak juga pesawat-pesawat AirAsia yang dimilik oleh syarikat leasing bernama Asia Aviation Capital Limited lalu disewa atau dilease balik untuk penggunaan AirAsia. Syarikat ini kini di milik oleh Air Asia group tetapi sedang dijual kepada pihak ketiga:

Ini buktinya:

“Established in 2014, Asia Aviation Capital had a fleet of 59 planes as of end-September, leased primarily to the parent’s affiliates. The unit will receive an additional 100 Airbus A320 aircraft and get some A321neos were ordered last year.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-17/airasia-expects-to-get-binding-bids-for-leasing-unit-by-march

LSS.

*************

1. Saya ingin kongsikan pandangan saya tentang isu di atas untuk:

1.1 dihalusi lagi

1.2 merapatkan  jurang kefahaman

1.3 mengurangkan pergesaran sesama sendiri, dan

1.4 pastikan kita sebahu dan sederap dalam melaksanakan satu misi yg sama.

2. Agar kita mempunyai kefahaman yg sama tentang topik ini maka saya turunkan terlebih dahulu definisi PROPAGANDAi:

Propaganda definition:

Official government communications to the public that are designed to influence opinion. The information may be true or false, but it is always carefully selected for its political effect.

3. Perkataan2 yg paling penting sekali ialah isi propaganda itu ada yg BETUL dan ada yg SALAH.

4. Justeru itu, kita perlulah kembali kepada 3 perkara asas tentang propaganda:

4.1 utk perdaya/pengaruh musuh

4.2 jangan percaya propaganda musuh

4.2 jangan percaya propaganda sendiri.

5. Pra syarat 4.2 dan 4.3 ialah memiliki ilmu pengetahuan dan maklumat berkaitan isi propaganda berkenaan. Tanpa pra syarat tersebut, mudahlah kita percaya dan terpedaya serta tak mampulah kita menyerang balik.

6. Berbekalkan setakat pengetahuan dan maklumat yg saya ada, misalnya mengenai hutang negara, maka bolehlah saya bantu jelaskan serta mematahkan isu ini, spt yg saya tulis dlm blog saya. (Ada beberapa artikle lagi tentang isu yg sama).

7. Begitulah juga tentang artikle mengenai pembelian kapal terbang MAS ini.  Berdasarkan maklumat yg saya miliki, maka saya tahulah ianya satu propaganda. Saya jangka ianya berkesan ke atas mereka yg tak ada maklumat ini/innocent.

8. Justeru penulis2 propaganda  perlulah ada next line of defence, jika pihak lagi satu menyerang balas.

9. Lantaran itu, saya sendiri perlulah juga  berhati2 memilih isi2 propaganda  sebagai modal saya.

10. Kerana masalah semasa kita ialah kekurangan keyakinan/trust deficit, bukannya kekurangan maklumat maka saya akan terus berusaha menulis/berbicara berlandaskan fakta yang berasas.

Wallahu’alam.

DAA
29 Sept 2017.

 

,

Leave a comment

RESOLUSI KONGRES MELAYU PERKASA MELAKA 2017

RESOLUSI KONGRES MELAYU PERKASA MELAKA 2017

 Kongres Melayu PERKASA Melaka 2017  MENGAKUI DAN MENGHARGAI kejayaan yang telah dicapai oleh kerajaan sejak merdeka dalam pelbagai bidang, khususnya bidang ekonomi,  pendidikan dan pembangunan tanah.

  1. Di bidang ekonomi, misalnya, pencapaian berikut telah dicapai:
  • 1957 – 2016, ekonomi melonjak 23,900% sejak merdeka, dari kira-kira RM5 bilion nilai GDP kepada RM1.2 trilion.
  • 1970 – 2014, pendapatan isi rumah melompat 3,126%, dari RM172 kepada RM5,548.
  • 1970 – 2014, kemiskinan semua kaum merosot dari 49.3% kepada hampir sifar (0.6%); kadar kemiskinan Bumiputera pula menyusut dari 64.8% kepada hampir sifar (0.8%).
  • 1970 – 2011, pemilikan ekuiti dari 2.4% kepada 23.05%.
  1. Di bidang pendidikan, tahap pencapaian juga cemerlang. Contohnya, tahap celik huruf dan enrolmen sekolah menengah melebih 95%.
  2. Di peringkat global, Malaysia berada di tahap satu pertiga teratas dari segi keamanan, kemakmuran, kebahagiaan dan kemajuan di kalangan kira-kira 160 buah negara:
  • Keamanan [Global Peace Index (GPI)] Malaysia di tangga ke 30.
  • Kemakmuran [Legatum Prosperity Index (LPI)]  Malayasia di 44.
  • Kebahagiaan [World Hapiness Index (WHI)] Malayasia di 47.
  • Kemajuan dan pembangnnan [Human Development Index (HDI)] Malaysia di 62
  1. Dari segi pemilikan dan pembangunan tanah pula, lebih 112,000 peneroka telah mendapat tanah di bawah rancangan FELDA dan lebih 500,000 pekebun kecil dan peserta telah mendapat faedah pembangunan tanah di bawah skim RISDA dan FELCRA.
  2. Pada masa yang sama Kongres turut mengenalpasti kelompangan dan kekurangan berikut:

5.1 Kedudukan ekonomi Bumiputera yang lemah:

  • Lebih 70% Bumiputera =          makan gaji
  • Lebih 75% pekerja Bumiputera =          tiada kemahiran
  • Lebih 85% pekerja Bumiputera =          bukan pengurus & professional.
  • Hampir 90% SME Bumiputera =          mikro
  • Sumbangan SME Bumiputera =          13% (GDP).
  • Lebih 90% orang miskin =          Bumiputera
  • Lebih 75% B40             =          Bumiputra

 5.2 Jurang ekonomi antara kaum Bumiputera dan kaum bukan Bumiputera yang lebar:

  • Pendapatan kasar isi rumah bulanan kita hanyalah 72.4% daripada apa yang dimiliki oleh kaum Cina!
  • Jurang antara kaum (inter ethnic gap) melebar; contoh, jurang pendapatan kasar bulanan isi rumah antara kuam Bumiputera dengan kaum Cina telah melebar sebnyak 52%, dari RM1,387 pada tahun 2009 kepada RM2,110 pada tahun 2014.
  • Syer pendapatan 40% isi rumah terbawah Bumiputera hanyalah 17.1%!
  • Milikan ekuiti Bumiputera 23.05%,
  1. Tahap pendidikan kaum Bumiputera jauh di belakang kaum-kaum lain:
  • Hanya 3% pekerja Bumiputera =          majikan
  • Lebih 75% pekerja am =          Bumiputera
  • Lebih 75% bergaji rendah             =          Bumiputera
  • Lebih 70% bekerja sendiri             =          Bumiputera
  • Lebih 70% penganggur =          Bumiputera
  • Lebih 70% peminjam PTPTN = Bumiputera
  1. Dari segi pemilikan hartanah pula, kedudukan Bumiputera lebih menyedihkan lagi, sepertimana yang dapat ditonton dari gambaran pemilikan berikut:
  • Premis industri 4.5%,
  • Bangunan perdagangan 5.4%,
  • Rumah kediaman 26.1%, dan
  • Tanah Rizab Melayu (TRM) hanya tinggal 12%. Ttanah MCL di Melaka pula hanyalah 28%.
  1. Justeru: 

MENYEDARI ekonomi adalah nadi kemajuan dan kemakmuran negara

MENGINSAFI pendidikan adalah pemangkin pembangunan negara, penyambung agama, budaya dan maruah bangsa, alat dan  tali pengikat perpaduan kaum serta agen peningkatan mobiliti sosial

MEMAHAMI pemilikan tanah dan aset adalah sendi kehidupan dan maruah bangsa

MAKA berpaksikan kepada dasar dan prinsip agihan dari kek yang membesar atau expanding cake dan bukan menjadi Robin Hood moden serta bersandarkan pula kepada falasafah pantun pusaka ini:

Kita tidak hendak ke seberang

Kita hanya hendak ke kota

Kita tidak hendak hak orang

Kita hanya hendak hak kita!

 

Kongres Melayu PERKASA Melaka yang bersidang pada hari ini   memutuskan Resolusi seperti berikut untuk dipertimbangkan oleh pihak berkuasa yang berkaitan:

A. Dasar Kerajaan

  1. Mengubah dasar kerajaan yang mana hak Bumiputera dalam semua bidang hendaklah sekurang-kurangnya selari dengan komposisi wargenagara yang mana pada masa ini adalah 68%. Syor ini adalah selaras dengan kuota yang diperuntukkan untuk kaum India dalam Malaysian Indian Blueprint (MIB).
  2. Anjakkan dasar dari yang semata-mata berasaskan pertumbuhan untuk pertumbuhan, growth for growth sake kepada balanced and fair distributive economic growth iaitu pertumbuhan ekonomi yang berimbang dan adil antara kaum, antara bandar dan luar bandar serta antara negeri-negeri serta pertumbuhan yang memberi manfaat kepada semua lapisan strata masyarakat!
  3. Fokus baru: berkongsi kekayaan negara; bukan haya tertumpu kepada membasmi kemiskinan sahaja.
  4. Kurangkan beban kos sara hidup:

#          bina upaya mereka seperti re-skilling & skill upgrading untuk dapat pekerjaan yang lebih baik / pendapatan lebih tinggi

#          tambah peluang pekerjaan / bantu & permudahkan peluang perniagaan

#          tambah pendapatan melalui bantuan seperti BR1M

#          kurangkan kos seperti kurangkan tarif letrik untuk isi rumah dan SME / naikkan ceiling rebate

#          bina lebih banyak rumah kos rendah / sederhana

#          kawal kenaikan kos pengangkutan awam

#          perluaskan jaringan keselamatan sosial (social safety net) seperti insuran tanaman; SOCSO untuk yang bekerja sendiri (pekebun kecil, petani, nelayan, peniaga kecil, penternak, dll).

  1. Melakukan penghijrahan dari ekonomi yang dipacu oleh industri yang bernilai tambah rendah serta bergantung kepada tenaga buruh bergaji rendah atau low value-added and low wage labour intensive industries kepada ekonomi bernilai tambah tinggi yang dipacu oleh teknologi tinggi serta pekerjaan berpendaptan tinggi atau high value-added high technology-driven economy with high income jobs.
  2. Perluas peluang pekerjaan dan perniagaan
  3. Tingkatkan gaji para pekerja. Gaji penengah hanyalah RM1,700 sebulan.
  4. Kurangkan kebanjiran pekerja asing yang bersedia menerima gaji yang lebih rendah serta syarat-syarat pekerjaan yang lebih buruk atau inferior. Jumlah mereka dianggarkan 6 juta orang. Mereka hendaklah segera dihantar pulang.
  5. Tingkatkan kadar produktiviti buruh yang menurun: 2003 – 2009 = 2.8%; 2009 = 2015 = 1.2%; perkukuh tahap kelulusan dan kemahiran.
  6. Kaji semula / ubah fungsi agenda kerajaan. Contoh: MATRADE dari Trade Promotion kepada Trade Solutions. MATARADE / TERAJU / CIDB / SMECORP / TEKUN, misalnya, bekerjasama secara bersepadu dalam satu rantaian penawaran (supply chain) untuk menggalakkan produk dan perkhidmatan Malaysia, khasnya keluaran Bumiputera, menembusi pasaran luar negara.
  7. Kaji / susun semula agensi-agensi kerajaan yang bertujuan untuk membantu Bumiputera agar lebih cekap dan berkesan.
  8. GLC / GLIC diurus oleh Bumiputera yang pakar dan berjiwa Bumiputera. (Hadis Nabi (Bukhari): untuk maju, letakkan orang yang pakar; jika tidak, tunggulah kehancurannya).
  9. Hapuskan ketirisan dan pembaziran untuk jimatkan hasil, misalnya, tender terbuka untuk 2 kumpulan: (a) semua kaum dan (b) khas untuk Bumi; tubuhkan JK Khas bagi memantau projek mega
  10. Perkenalkan semula Inheritance Tax untuk tambah hasil kerajaan dan berlaku adil.
  11. Mewujudkan semula sebuah kementerian khas untuk menjaga dan menguruskan kepentingan Bumiputera, selaras dengan kewujudan sebuah kementerian khusus untuk menjaga kepentingan wanita.
  12. Mewujudkan dan memperkasa Unit Bumiputera di setiap kementerian / jabatan / agensi kerajaan di semua tahap (Pusat, Negeri dan Daerah); bukan sekadar melepaskan batuk di tangga atau window dressing

 B. Sektor Perniagaan

B1.      Bina upaya

  1. Yang tidak berdaya maju dalam perniagaan – diberi kemahiran dan pendidikan untuk menjadi pekerja yang produktif dan berpendapatan tinggi. Contoh, TVET, Sijil Kemahiran Malaysia (SKM).
  2. Kenal pasti the champions; bantu / beri projek kepada mereka ini dengan syarat tidak dialibabakan dan mampu bantu sebagai syarikat payung, termasuk cepatkan bayaran serta berpotensi bayar cukai kepada kerajaan.
  3. Tingkatkan kapasiti – pakej bantuan yang lengkap agar berdaya maju; meliputi , semua aspek, termasuklah kewangan dan talent & technology.

B2.      Mewujudkan ekosistem perniagaan yang lebih kondusif:

  1. Memperbanyakkan premis perniagaan untuk Bumiputera
  2. Mewujudkan dana pinjaman mudah untuk membeli premis perniagaan
  3. Membantu membina kapasiti
  4. Menggalakkan integrasi syarikat-syarikat kecil.
  5. Memperluas dan mengukuhkan supply chain Bumiputera
  6. Memperbanyakkan skim pembiayaan dan insentif untuk program inovasi, automasi & ICT
  7. Mempermudahkan pengeluaran lesen, termasuklah Sijil Halal
  8. Memperbanyakkan program pembangunan usahawan
  9. Menggalak dan mempermudahkan syarikat-syarikat Malaysia, terutama GLC yang melabur dan melaksanakan projek di luar negara supaya menggunakan produk dan perkhidmatan Malaysia, terutama keluaran syarikat Bumiputera.

B3.      Memperkasa penguatkuasaan:

  1. Memantau syarikat Bumiputera dan bukan Bumiputera hingga ke peringkat sub contarctor, pengambilan pekerja serta bekalan bahan (supplies).
  2. Menghapuskan budaya Ali Baba
  3. Setiap kementerian / agensi kerajaan / GLC melaporkan kemajuan Bumiputera kepada MEB secara berkala.

B4.      Mengukuhkan lagi pemantuan:

  1. Mesyaratkan kandungan Bumiputera dalam setiap kontrak kepada Bumi dan bukan Bumi; dilaporkan secara berkala
  2. Mempastikan institusi kewangan dan DFI menjalankan tanggungjawab merapatkan jurang pembiayaan (loan bridging)

C. Sektor Pekerjaan

  1. Membetulkan struktur ekonomi dan pasaran buruh: penawaran dan permintaan yang tidak setara atau mismatch between supply and demand. Contoh:
  2. Hampir 90% pekerjaan baru yang diwujudkan, misalnya, pada tahun 2015 adalah pekerjaan asas atau buruh kasar yang bergaji rendah, sekitar RM1,000 sebulan.
  3. Kadar pertumbuhan pekerjaan tiada berkemahiran rendah (low skill jobs) lebih pantas dari 5.3% ( 2006 – 2010) kepada 7.0% ( 2011 – 2015) manakala pertumbuhan pekerjaan berkemahiran (skill jobs) pula telah menurun dari 5.2% kepada 2.6% dalam tempoh yang sama.
  4. bagi tempoh 2001 – 2014, bilangan graduates yang telah dihasilkan = 9.2% setahun; kadar pekerjaan yang setaraf dengan graduates = 3.4% setahun.
  5. ramai graduates terpaksa menerima jawatan dan gaji yang lebih rendah atau dipanggil underemployment.
  6. pertumbuhan produktiviti buruh telah menurun dari 2.8% bagi tempoh 2003 – 2009 kepada 1.2% bagi tempoh 2009 – 2015. Justeru pertumbuhan ekonomi negara telah merosot kepada 4.2% dan kadar pengangguran meningkat dari 2.9% pada tahun 2014 kepada 3.5% pada bulan Julai 2016.
  7. Mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan untuk mengurangkan bilangan penganggur yang bertambah 23.5%: 2014 = 411,100 orang; Jun 2017 = 507,700 orang. 70% adalah Bumiputera.
  8. Menghapuskan diskriminasi kaum untuk membolehkan para pekerja Bumiputera mendapat faedah gaji dan upah yang lebih baik.

Diskrimnasi dari peringkat pengiklanan seperti mensyaratkan kefasihan dalam dalam bahasa ibunda hinggalah peringkat menetapkan gaji permulaaan, kenaikan gaji serta kenaikan pangkat. Contoh, menurut sebuah kajian, hanya satu pertiga siswazah kaum Cina mendapat gaji permulaan di bawah RM1,500 sebulan manakala 48% siswazah Bumiputera menerima gaji permulaan bawah RM1,500 sebulan.

  1. Perkenalkan Fair Employment Act (FEA) di sektor swasta dan KSM menyediakan laporan berkala kepada MEB.
  2. Memperkenalkan pensijilan untuk semua pekerja yang mengikuti kursus yang diiktiraf agar kepakaran dan kebolehpasaran mereka diiktiraf.
  3. IPT mewujudkan Pusat Pembangunan Kerjaya.

 

D. PENDIDIKAN

  1. Setiap dasar dan program pendidikan yang digubal hendaklah sentiasa memikirkan orang Melayu sebagai penerima faedah utamanya; bukannya menumpukan kepada nilai murni objektif dasar atau program berkenaan semata-mata. Sebagai contoh, menukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa bagi graduan yang mendapat ijazah kelas pertama adalah baik dari segi meritokrasi tetapi majoriti penuntut yang mendapat faedahya ialah bukan Melayu. Begitu juga dasar memanjangkan pinjaman PTPTN kepada penuntut IPTS adalah murni dari segi konsep kesamarataan tetapi ianya lebih menguntungkan anak orang kaya bukan Melayu dan sebenarya kerajaan yang menghidupkan IPTS yang mana rata-rata pemiliknya adalah bukan Melayu. Jelas sekali dasar yang digubal oleh tangan Melayu itu lebih menguntungkan Bukan Melayu. Justeru, orang Melayu berterusan umpama kerbau yang penat membajak di sawah tetapi kucing yang kenyang makan nasi di rumah!
  2. Kerajaan hendaklah mengembalikan faedah biasiswa kepada pelajar dan penuntut Melayu yang telah banyak dikurangkan / dipotong, selaras dengan tuntutan Perkara 153, Perlembagaan Negara.
  3. Kerajaan hendaklah mengkaji dan menyemak semula dasar dan pengisian kurikulum pendidikan yang telah membunuh jati diri dan budaya Melayu dengan tujuan untuk menghidup serta menyuburkannya semula. Contohnya, tulisan jawi sudah hampir pupus dan memberi impak ke atas pembelajaran agama Islam; syair, pantun, seloka, gurindam, bidalan, peribahasa dan perumpamaan sudah asing bagi anak Melayu; dan rakyat Malaysia sudah buta sejarah.
  4. Kerajaan hendaklah kembali kepada dasar awal mengenai syarat menjadi penjawat awam iaitu kelulusan kredit dalam mata pelajaran Bahasa Melayu di peringkat sijil SPM; bukannya sekadar lulus dalam mata pelajaran tersebut.
  5. Kerajaan tidak mengkitiraf sijil UEC selagi ianya tidak menepati syarat-syarat yang ditetapkan dan tidak selari pula dengan Dasar Pendidikan Negara serta tidak membenarkan mereka ini memasuki sektor awam melalui ‘pintu belakang’.
  6. Kerajaan hendaklah mengenakan syarat-syarat kemasukan yang sama ke atas IPTA dan IPTS bagi bidang yang sama; contohnya kedoktoran, kejuruteraan, peguam dan sebagainya.
  7. Kerajaan hendaklah kembali ke objektif asal mewujudkan Sekolah Berasrama Penuh (BSP) dan MRSM iaitu untuk memberikan peluang pendidikan yang lebih baik kepada anak-anak Melayu yang kurang bernasib baik; bukannya menjadi payung kepada anak-anak orang berada sepertimana yang berlaku sekarang ini.
  8. Mewujudkan sekolah satu aliran demi memupuk perpaduan dan sebagai pemangkin untuk menggalakkan integrasi kaum, selaras dengan maksud dan roh Perkara 153, Perlembagaan Negara.
  9. Menghentikan bantuan kerajaan kepada sekolah-sekolah yang tidak termaktub di bawah Perkara 152, Negara kerana bantuan tersebut boleh ditafsirkan sebagai tidak berperlembagaan.
  10. Mendaulatkan Bahasa Melayu seperti menggunakan Bahasa Melayu di majlis-majlis rasmi, termasuklah di peringkat antarabangsa, menggunakan Bahasa Melayu / nama Melayu bagi slogan, motto, cogan kata, iklan, nama taman perumahan, nama jalan, nama syarikat, nama bangunan dan sebagainya yang mana kini sudah caca marbah.
  11. Mengatasi masalah keciciran, terutama di kalangan anak Orang Asli, Bumiputera Sabah dan Sarawak serta golongan miskin Bandar.

 

E. TANAH

  1. Membantu memajukan Tanah Rizab Melayu (TRM) dan
  2. Mengembalikan keluasan TRM dan MCL ke tahap 50%, selaras dengan Perkara  89 (3), Perlembagaan Persekutuan dan  Wasiat Raja-Raja Melayu.
  3. Tidak dibenarkan penjualan TRM dan MCL kepada bukan Melayu.
  4. Permudah, percepat dan kurangkan kos pertukaran sebarang jenis pemilikan tanah kepada TRM dan MCL.
  5. Menukar terus tanah HMS yang diperuntukan kepada Bumiputera kepada TRM/MCL.

 

,

2 Comments